Ik ben Usui Reiki Master en Kundalini Reiki Master. Dit zijn twee verschillende stromingen die zowel overeenkomsten als verschillen kennen. Tijdens een behandeling / healing gebruik ik meestal een combinatie van beiden, afhankelijk van wat je nodig hebt. Ik zal hieronder uitleggen wat het is en wat je kunt verwachten tijdens een behandeling.

Reiki betekent letterlijk vertaald; universele (Rei) levensenergie (Ki/Qi), en activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Denk bijvoorbeeld eens aan het genezingsproces van schaafwond op je knie. De huid ligt open en je ervaart een pijnlijk en branderig gevoel. Misschien gepaard met zwelling, irritatie en jeuk. Vervolgens weeft je lichaam er een korstje overheen en wordt er nieuw weefsel aangemaakt; er vormt zich nieuwe huid. Hier hoef je zelf helemaal niets voor te doen. Het lichaam is dus in staat zichzelf te helen. En niet alleen op fysiek niveau, maar ook mentaal en energetisch. Wanneer je energie niet helemaal goed doorstroomt, bijvoorbeeld wanneer er ergens een blokkade zit, kun je daar fysieke en mentale klachten aan overhouden. Reiki helpt je om disbalans in je lichaam te herstellen op fysiek, mentaal en spiritueel/zielsniveau. Het vermindert stress en dat maakt dat je wat relaxter tegen het leven aan kijkt. Verder zorgt het ervoor dat je energie (Ki) weer beter door je lichaam gaat stromen en heft het blokkades op die pijnklachten of mentale disbalans kunnen veroorzaken. Tijdens een behandeling voel je over het algemeen een aangename ontspanning over je neerdalen, als een warme deken. Je voelt je lekker ontspannen. Maar het kan ook zo zijn dat je er pas na enkele dagen echt iets van merkt.

Tijdens een Reiki behandeling lig je in comfortabele kleding op een behandeltafel, eventueel onder een dekentje als je dat prettig vindt. Als Reiki Master fungeer ik hierbij als een doorgeefluik en laat ik via handoplegging energie in je lichaam stromen, jouw lichaam neemt het op waar nodig. Negatieve energie, dat wat je niet langer nodig hebt, wordt hierbij afgevoerd, je lichaam uit. De behandeling begint liggend op je rug, halverwege draai je om en lig je op je buik. In totaal duurt de behandeling ongeveer één uur.

Usui Reiki

Usui Reiki is de traditionele Reiki zoals die onderwezen werd door Mikao Usui, de rector magnificus van de Doshisha Universiteit in Kyoto, Japan in het midden van de 19e eeuw. Reiki is simpel gezegd de daad van het leggen van de handen op het lichaam van een mens (of dier) om pijn te verzachten en weg te nemen. Zo vind er energieoverdracht plaats, waarbij de Reiki behandelaar fungeert als een doorgeefluik voor universele levensenergie. Wanneer ik je een Reiki behandeling geef, geef ik je dus niet mijn eigen energie, maar stroomt er energie vanuit de bron, via mij, door naar jouw lichaam. Bij een behandeling lig je in comfortabele kleding op een behandeltafel, en leg ik tijdens de behandeling mijn handen in verschillende posities op je lichaam, waardoor je energie weer in balans komt en alles in en rondom jou beter gaat stromen.

Kundalini Reiki

De Kundalini bevind zich in je lichaam, en staat voor jouw unieke levensenergie. Het vuur dat in je brandt, de scheppende en creëerende kracht die ieder levend wezen in zich heeft. Tijdens Kundalini Reiki wordt jouw kundalini geactiveerd, en dit werkt op veel levensgebieden door. Je komt hiermee echt weer terug bij je kern, en je za lgaan merken dat er in het dagelijks leven vanalles gaat borrelen… Niet in de kroeg natuurlijk, maar in je energie. Je krijgt inspiratie, je voelt heel duidelijk waar je echt happy van wordt, en ook waar je niet meer zo blij van wordt… Je gaat bijna vanzelf afstand nemen van dingen die niet meer bij je passen.

*Raadpleeg bij ernstige of lang aanhoudende klachten altijd een arts. Reiki is geen vervanger voor medische zorg, maar kan wel een goede aanvulling hierop zijn.