De rust bewaren na je vakantie

Je ziet het echt heel vaak; de vakantie is voorbij (en die was héérlijk), je gaat weer aan het werk en binnen drie weken sta je weer helemaal AAN. Non stop. Je ploetert je een weg door je mailbox, je rent op en neer tussen werk, thuis (waar er ook nog genoeg op je ligt te wachten), kinderen en partner die aandacht vragen, de sportschool, om het maar niet over het huishouden te hebben…

De vakantie lijkt alweer een half jaar geleden en je energiepeil is weer tot ver beneden gezonde levels gedaald.

Soms weet je even niet meer hoe lang je het vol kan houden, maar ja… er zijn zo veel mensen afhankelijk van je. Je kinderen, partner, je werkgever, eventuele klanten of cliënten en misschien ook nog wel je moeder of vader die jouw zorg nodig heeft. Je wil niemand teleurstellen, iedereen tevreden houden, alles moet geregeld zijn, het huishouden op orde en dan wil je ook nog een beetje een gezellig sociaal leven onderhouden. STOP!!

Er komt echt een moment waarop je dingen anders wil gaan doen. Eigenlijk wéét je het al; het kan zo niet langer. ’s Avonds als de kinderen in bed liggen komen de tranen, de vermoeidheid, en de wanhoop. Maar wat moet je doen als je door de bomen het bos niet meer ziet? Waar moet je beginnen?

Nou eigenlijk gewoon bij jezelf. En dat is nu juist vaak datgene wat veel mensen moeilijk vinden. Even aan jezelf denken. Hoe moet dat ook alweer? Wie was je ook alweer voordat er kinderen kwamen? Voordat je je geliefde leerde kennen? Voordat je je zo committe aan die leuke baan? Zitten er nog steeds delen van die persoon van vroeger in je? En hoe ben je veranderd door alle ontwikkelingen waar je in je leven doorheen bent gegaan? Wie bèn je ook alweer?

Even aan jezelf denken betekent niet meteen dat je alles uit je handen moet laten vallen natuurlijk, het leven gaat immers gewoon door. Het betekent wèl dat je eens naar binnen mag keren om jezelf opnieuw te ontdekken. Wat zijn jouw wensen en verlangens? Waar krijg jij energie van? Waar liggen jouw grenzen? Als je dat al helder kan krijgen voor jezelf, zal je ook merken dat je naar de buitenwereld toe beter kan aanvoelen en aangeven wat je nodig hebt. Misschien kom je er achter dat je wat meer mag delegeren. Of dat je de verantwoordelijkheid niet altijd alleen hoeft te dragen, maar die ook mag laten liggen bij degene waar die hoort. Dit is natuurlijk een proces, en niet iets waar je meteen een ster in bent als je dat voorheen al niet was. Neem daar je tijd voor, gun jezelf de tijd om dit te leren.

Ik kan je hier bij helpen. Als wandelcoach neem ik je mee de natuur in waar we al wandelend in gaan op wat er nu echt toe doet voor jou. Door verschillende associatieve oefeningen krijg je al snel inzicht in jezelf op een manier die echt helend werkt. Desgewenst kunnen we een wandelcoachsessie ook afwisselen met een Voice Dialogue consult of energetisch werk om weer in je lichaam aan te komen, en wat minder in je hoofd te zitten. Ik lever altijd maatwerk, dus we kijken naar wat bij jou past.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op of lees verder op mijn website www.souledcoaching.nl.

Als je teruggebeld wil worden laat dan hier je nummer achter. Wanneer je dit veld leeg laat reageer ik per mail.